16-01-2016

16-01-2016
Klubbfakta Mas
Malmö Allmänna Schackklubb är stans mest aktiva klubb, vi arrangerar regelbundet turneringar i blixt, snabbschack och långpartier. Klubben är centralt belägen på Ahlmansgatan 20B - ett stenkast från Södervärns vattentorn. (Se Googlekarta längst ned)

Måndagar: 18-20 Juniorträning Tisdagar: 19 - 24 Spelkväll
Onsdagar: 18 - 20 Juniorträning Torsdagar: 19 - 22 Analys och träningskväll. Lördagar: Lördagsblixten startar kl 12 varje lördag om det inte krockar med en större helgdag eller dylikt. Sista lördagen i varje månad arrangeras även en starkare Månadsblixt. Vissa Söndagar: Lagmatcher i Allsvenskan och Allskånskan.

Medlemsavgifter 2016-2017

Seniorer: 1200 kr / år. Juniorer, under 26 år samt stödmedlemmar: 900 kr / år.
Barn, mån- & onsdagsträning: 600kr/termin eller 1000 kr per år.
Bankgiro SEB
832-6902

Malmö AS




lördag 30 mars 2013

MAS OPEN 2013

Efter fyra ronder i Mas Open har vi Emil Lindahl på topp med fyra poäng, följd av Thomas Ulrich en halvpoäng bakom. Mötet nästa tisdag blir nog avgörande! Tyvärr fick vi avhopp från turneringsfavoriten Jonas.

I ratinggrupp 1, Jan Kälveus och Stefan Flygare leder med 3 poäng var. I ratinggrupp 2, Alexander Elofsson  står bäst med 2,5 poäng. I ratinggrupp 3 är det Erik Larsson som efter en flygande start leder med 2 poäng. 

Tre ronder kvar att spela, tisdagar 2, 9 och 23 april.

Lottning och resultat här

/TU

tisdag 26 mars 2013

Allskånska finalen MAS - LSK

Vi gjorde vad vi kunde i söndags och trots att vi i snitt låg nästan hundra rankingpoäng under, (faktiskt lägre rankade på samtliga bord!) så blev det en hård final som kunde gått vägen för oss.

Ola och Abbe fixade ganska snabbt en 2-0 ledning på bord 7 och 8, men kalkbrottarna segade sig långsamt ikapp via vinster på bord 6, 5 och 4. Richard och Glenn höll båda remi mot klart högre rankade motståndare på bord 2 och 3.

Även mitt parti på förstabordet slutade tyvärr remi, eftersom jag korkat nog lyckades missa en hel bunt olika vinster. Fast även om jag vunnit hade 4-4 fortfarande gett Limhamn guldet, skillnaden hade mest blivit att vi fått silvermedaljer istället för brons, då LASK nu gick om oss på målsnöret...

Här är förresten våra motståndares matchreferat.


/TJ

onsdag 20 mars 2013

Stillsamma drag

En timme med Jennifer Shahade där hon föreläser om stillsamma men avgörande drag, med ett antal exempel där publiken tvingas tänka till utan att det flyttas något på demobrädet. Säkert nyttig träning, särskilt för spelare som har svårt att visualisera ställningen i huvudet.




/TJ

måndag 11 mars 2013

Allskånsk final mot Limhamn den 24e mars

Gårdagens avslutande rond i allsvenskan blev ännu en motgång mot ett revanschsuget Åstorp som kom med säsongens bästa lag i den närmast betydelselösa avslutningsmatchen. Nederlaget begränsades dock till 3½ -  4½.och trots bedrövelsen kunde i alla fall två av oss glädja sig över fina vinster, dvs Richard och Ulf. Vi andra är nog mest glada att eländet är över för den här säsongen... ;)

Nu ser vi istället framåt mot säsongens sista match, den rena seriefinalen på hemmaplan mot Limhamn i Allskånskan. Vid matchvinst erövrar vi pokalen ännu ett år i rad. Vi får hoppas att våra dåliga genrep ger en god final den 24:e! :)





/TJ

tisdag 5 mars 2013

Lennart Jönssons begravning


Alla Schackvänner i MAS mfl...
Lennart Jönssons begravning blir den 18 mars kl 13.00 
i St. Gertruds kapell i Malmö.

Efter begravningen är det en minnesstund för familjen och
närmast anhöriga. 

söndag 3 mars 2013

Trist nyhet

Fick nyss en trist nyhet, Lennart lämnade oss i natt. :(
Vila i frid
Lennart Jönsson
7/11 1943 - 3/3 2013
Lennart kommer lämna ett stort tomrum efter sig på klubben, han ställde alltid lojalt upp i lagspelet även trots svår sjukdom mot slutet visste han inget roligare än att bege sig till klubben för kamp över brädet! Lennart höll, som alla vet, i Lördagsblixten i decennier. Han har även bland annat varit vice ordförande och redaktör för klubbens medlemstidning - se mer i hans eget spelarporträtt.
Finns det möjlighet att spela schack på andra sidan så har Lennart säkert redan utmanat Frans G Bengtsson på ett parti!

/TJ